tiistai 5. kesäkuuta 2018

Mustikkapiirakka

ja tietysti gluteenittomana

Pohja
140 g margariinia
1 1⁄2 dl fariinisokeria
4 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
3/4 dl Semper grov mix
1 1⁄2 dl Moilasen pulla mix
2 tl psylliumia
ripaus kardemummaa ja kanelia

Täyte
2 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1⁄2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Päälle
n. 2 dl mustikoita

Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää kananmuna, sekoita ja
lisää vielä jauhot, psyllium ja leivinjauhe. Sekoita hyvin ja levitä
voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan, käytä apuna pullajauhoseosta.
Sekoita kermaviilitäyte ja kaada pohjan päälle, ripottele vielä mustikat.

Paista 175°C noin 25min.


Leikkasin tämän siivun lämpimästä piirakasta,
pohja oli pehmeä ja pysyi täydellisesti kasassa.



Ja eikun herkuttelemaan 😋

6 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista. Kiitos reseptistä, menee testattavaksi. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä onnistui! Kannattaa kokeilla :)

      Poista
  2. Oijoi..ihan tuli kosteus kielen päälle katsoessa kuvia:) Herkullista mustikkapiirakkaa! Mukavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  3. Kohta taas saakin leipoa mustikkapiirakaa tuoreista mustikoista, paitsi jos kuivuus vie kaikki marjat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä pelottavan kuivaa... toivotaan, että "jaksavat" kasvaa.

      Poista

Kiitos kommentista!