keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Suomi 100 vuottaViimeisen viikon aikana olemme pienten (ja isompien) oppilaiden kanssa tutustuneet heidän vanhempiensa, sekä mummojen ja pappojen aikaiseen elämään. Mietittiin, että miten  ennen vanhaan pukeuduttiin ja millaisia ruokia syötiin. Tutustuttiin silloiseen koulunkäyntiin ja katseltiin aiheeseen liittyviä videopätkiä. - Miten jännää olikaan matkia entisajan koulutapoja... Noustiin seisomaan, kun saatiin viittaamalla puheenvuoro ja vielä jännittävämpää oli kuunnella miten kova kuri luokissa oli.
- "HUI... kuinka moni poika oppilas olikaan viettänyt aikaansa luokan nurkassa?! Ja mitä olivatkaan  NE viuhuvat karttakepit... huhhuh" 😮


Liikuntasaliin oli tehty museo, jossa saimme tutustua vanhoihin valokuviin ja tavaroihin. Mielenkiintoisin näyttely oli varmasti vanhat puhelimet, joista muutamia sai kokeilla ja siihen se pienten oppilaiden jono meinasikin tyystin pysähtyä 😊 - Tämä monialainen oppimiskokonaisuus sai huikean päätöksen eilen lipunnostolla, sankarihaudalla käynnillä ja itsenäisyyspäivän juhlalla. Juhlan esitykset kertoivat sodasta ja sen jälkeisistä ajoista, aina tähän päivään asti ja pienimmät oppilaat tanhuivat meille todella kauniisti. Pisteenä i :n päällä oli itsenäisyyspäivän tanssiaiset, johon kaikki oppilaat osallistuivat aina ykkösistä yseihin.

Kiitos kaikille upeasta viikosta!

◦ ᵒ ˚°

Nyt on aika onnitella

100-vuotiasta Suomea

ja

toivottaa kaikille

oikein hyvää itsenäisyyspäivää!


12 kommenttia:

 1. Ollut varmasti hieno viikko, sekä lapsille että aikuisille. Hyvää itsenäisyyspäivää <3

  VastaaPoista
 2. Hienoa työtä olette tehneet. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa tosi kivalta, minäkin olisin halunnut olla mukana :)
  Hyvää itsenäisyyspäivää ♥

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihanalta! Varmasti ikimuistoinen päivä niin lapsille kuin aikuisillekin. Kiva, että löysin tänne blogiisi. Jäin samantien lukijaksi.:) Hyvää viikonloppua! P.s. blogissani on käynnissä mukava arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiiu, kiva että löysit tänne! Tulen het paremmalla ajalla vastavierailulle :)
   - Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 6. Kuulostipa jännältä ja varmasti on ollut lastenkin mieleen♥ Kruunuksi vielä tuollaiset tanssiaiset,ihanaa!! Myöhästyneet itsenäisyyspäivän toivottelut ja leppoisaa alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!