maanantai 20. marraskuuta 2017

Rahkasämpylät

Gluteenittomat sämpylät

250 g rahkaa
0,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl öljyä
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
4-5 dl Semperin finmix jauhoja

Lämmitä maito reilu kädenlämpöiseksi,
lisää hiiva ja sokeri, anna seistä noin 10 min. Lisää huoneen
lämpöinen rahka, suola, öljy ja jauhot. Vaivaa kunnolla (sähkövatkain),
taikina saa jäädä melko löysäksi. Jaa taikina lusikalla yhdeksään osaan
pellille ja pyöräytä nämä taikinakasat öljytyin käsin sämpylöiksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa noin tunti. Sivele
vedellä ja paista 200°C noin 15 min.



Mukavaa arkea - toivotaan viikkoon kauniita päiviä 🌞



16 kommenttia:

  1. Nams - näyttävät kyllä herkullisilta!
    Mukavaa uutta viikkoa myös sinulle, Marru <3

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä sämpylöitä. Kiitos reseptin jakamisesta. - Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Niin muhkeita ja pulleita sämpylöitä! Nam!
    Ja kaunis atsalea!
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi tulla kauneimmat sämpyläni ikinä :)
      Kiitos ja samoin sinulle!

      Poista
  4. Kiitti ohjeesta,täytyypä kokeilla:) Kivaa viikkoa Marru<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykättiin, toivottavasti maistuu teillekin <3

      Poista
  5. Noiden täytyy olla hyviä♥ Rahka varmasti mehevöittää hyvin, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekaa kertaa laitoin rahkaa ja tykättiin :)

      Poista
  6. Niin somia ja rahka antaa varmasti ihanaa pehmeyttä <3

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta! Näyttävät pehmeiltä ja makoisilta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä! Sämpylät syötiin hetkessä :)

      Poista
  8. Kiitos ohjeesta, täytyy ottaa talteen, kun on kerran gluteenitonkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, vaihtelu virkistää... sämpylöissäkin :)

      Poista

Kiitos kommentista!