keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Piipahdettin museossa

Sanotaan, että kotimaan matkailu on kallista... no siltähän se meistä monesta tuntuu ja sitähän se ilmeisesti on. Suomessa riittäisi todella paljon katseltavaa ja hyvin erilaisia maisemia etelästä pohjoiseen. - Eikä sitä edes tarvitse lähteä kauas niistä omista "kotinurkista", kun jo löytää jotain uutta ja kiehtovaa. Tänä kesänä olen ollut pienellä budjetilla liikenteessä, aamupäivällä lähtö ja illaksi kotiin! Ah... niin ihana oma sänky ja samalla säästyy hotelli/leirintäalue maksut 😉
Ruokailussa voi valita vähän "fiinimmän" ravintolan tai valita edullisemman lounasravintolan. Mutta melkeimpä voisin sanoa, että paras vaihtoehto on omat eväät ja joku kaunis maisema ympärillä (ja taas säästetään).
Ruoka ja kaffe maistuu ulkona nautittuna todella hyvältä. - Turussa tuli syötyä laivaravintolan terassilla vähän paremmin, mutta Ruissalon reissulla olimme retkieväillä liikenteessä ja täällä kotipuolessa on taas hyödynnetty lounaspaikkaa. - Mökillä parasta on "saunamakkara" 😋

Saas nähdä miten sitä tästä eteenpäin on liikkeellä ja mitä tulee herkuteltua... Nyt toivottelen oikein aurinkoista ja ihanaa kesän jatkoa kaikille!

Loppuun vielä muutama valokuva Lapin kotiseutumuseosta


14 kommenttia:

 1. Paljon kaunista katseltavaa on museosta ja sen alueelta löytynyt! Kesällä on ihana välillä herkutella, sekä kotona että retkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kotiseutumuseoita on varmasti paljon ja aina jotain kiehtovaa niistä löytyy :)

   Poista
 2. Suomen maassa riittä ihmeteltävää ja katseltavaa!
  Aina voi toteuttaa reissunsa sen edullisemman tai vähän kalliimman kautta, oman budetin mukaan!
  Ihana museo!

  Suloisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin riittää, pakkaa vaan välillä unohtumaan!
   Tälläselle "kotihiirelle" (ja lentopelkoiselle) on mukavaa iltaisin palailla kotiin :)
   - Ihania kesäpäiviä sinnekin <3

   Poista
 3. Juuri niin mekin lomaillaan, että usein yöksi kotiin. Osittain kyllä sen vuoksi, että kissat eivät tykkää, jos jäävät ilman palvelua! Tottuneet kuuteen ruokailuun ja kahteen vedenvaihtoon juomakippoon! :) On ne pari kertaa jätetty yhdeksi yöksi keskenään, mutta mulla on sitten kyllä ikävä ja huoli! Tyttäriä voi pyytää kissanhoitajaksi ainakin viikonloppuna, mutta ei oo kuitenkaan usein pyydetty. Ruokapuolikin juuri noin. Tänä kesänä jäänyt matkailut vähiin kun vuoronperää autot rikki tai sitten sää aika surkea. Meillä on tila-auto, josta saa takapenkit irti. Ehdotin miehelle, että hommataan sinne iso patja ja nukutaan autossa! Kyllä kesällä tarkenee makuupusseissa! Ei vielä innostunut! Hyviä reissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tila-auto majoitus kuulostaa hienolta, mutta voisin kuvitella ettei meilläkään toinen innostuisi :)
   - Jatketaan me näitä minireissujamme ja nautitaan kesästä!

   Poista
 4. Meiltä käsin on vaikea tehdä yhden päivän Suomi-retkiä, mutta Ruotsiinpääsee kyllä helpostikin päivän reissulle. Onneksi täällä saarellakin riittää kivoja kohteita joihin ei koskaan ole kuin muutaman kymmenen kilometrin matka.
  Ollaanpa oltu täällä eräänä tammikuunakin piknikillä ja voi kun oli ihanaa kaivaa voileivät esiin ja juoda kuumaa kahvia auringonpaisteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella eväsretket on mahtavia! Kuumaa juomaa ja nuotiolle makkarat... oi joi - siihen viel jäällä hiihtoa tai luistelua, aikas täydellistä :)

   Poista
 5. Totta, parasta on omat eväät ja hyvä seura!

  VastaaPoista
 6. Paljon ihania asioita ja esineitä, jotka huolisin ihan omaan kotiin <3 Kivaa viikonloppua Marru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania nämä vanhat esineet ja huonekalut <3

   Poista
 7. Siinä olet oikeassa että kotimaan matkailu on kallista. Varmasti joka paikkakunnalta löytyy katseltavaa ja ihasteltavaa, aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon ois tosiaan paikkoja, joihin voisi tutustua :)

   Poista

Kiitos kommentista!