tiistai 2. toukokuuta 2017

Perunarieska

Helppo ja nopea

Perunarieska (glut.) 9 kpl

2 dl maitoa
1 dl vettä
25 g voita
3/4 dl perunamuusijauhetta
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
2 dl gluteenittomia jauhoja

Kuumenna maito, vesi ja voi. Mittaa ja sekoita joukkoon
perunamuusijauhe ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon suola,
kananmuna ja gluteenittomat jauhot. Nosta taikinasta 9
kekoa pellille, leivinpaperin päälle. Taputtele jauhotetuin
käsin ohuiksi rieskoiksi, pistele rieskat haarukalla.

Paista noin 12 min. 250 asteessa.

Voitele valmiit rieskat voilla ja nauti.

Helppo, nopea ja hyvä ohje,
teimme näitä tänään 5. luokkalaisten kanssa.

Nyt oli pakko myös kokeilla kotona gluteenittomana.
Tein kaksinkertaisen satsin, käytin Pirkan perunamuusijauhetta (1 pss)
ja Semperin FIN MIX:n hienoa jauhoseosta.



Mukavaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

  1. Täydellisen näköiset perunarieskat!
    Joskus on tullut tehtyä ja ne on tosi hyviä.
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Onpas tosi herkullisen näköisiä, pitääpä tehdä vaikka viikonloppuna. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä! Kun jossain lukee taikasanat "helppo ja nopea" on sellainen kuin suoraan minulle kirjoitettu;)
    Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä maistuivat kaikille ja ruoan laitto pitää olla helppoa :)

      Poista
  4. Perunarieskat ovat niin hyviä!

    VastaaPoista
  5. Aijaijai haluaisin suuhuni nyt jetsulleen! Iso nam ja kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa uutta viikkoa Tiia <3

      Poista

Kiitos kommentista!